Moğol milliyeti (Asıl olarak Çin'in kuzeybatısındaki İç Moğolistan Özerk Bölgesinde yaşıyorlar):
Yılın ilk sabahı, rengârenk kıyafet giyen Moğol delikanlı ve kızları atlarla çadırlara gelerek büyüklere bayram ziyaretinde bulunurlar. Ayrıca, Moğollar eski yılı uğurlamak ve yeni yılı karşılamak için “İlahi dans festivali” düzenlerler, maskelerle dans ederek şarkı söylerler.
Hani milliyeti (Asıl olarak Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yaşıyorlar):
Hani milliyetinden delikanlı ve kızlar Bahar Bayramı sırasında bir araya gelerek şarap içer, şarkı söyler, dans eder ve sevdiği kişiyi seçerler.
Naxi milliyeti (Asıl olarak Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yaşıyorlar):
Yeni yılın ilk günü Naxi milliyetinden insanlar 13 yaşındaki çocuklar için tören düzenlerler. Kız çocuklar için düzenlenen tören “etek giyme töreni”, erkek çocuklar için düzenlenense “pantolon giyme töreni” olarak adlandırılır. Bu tören, çocukların yetişkinliğe adım attıklarını gösterir.
Pumi milliyeti (Asıl olarak Çin'in güneybatısındaki Yunnan ve Sichuan eyaletlerinde yaşıyorlar):
Yılbaşı sabahı, Pumiler Bahar Bayramı'nı kutlamak için şeref topu atarak, kabuktan ya da boynuzdan yapılmış boruyu çalmaya başlarlar.
Buyi milliyeti (Asıl olarak Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yaşıyorlar):
Bahar Bayramı sırasında, Buyi milliyetinden delikanlı ve kızlar bayramlık kıyafetlerle birbirlerini ziyaret ederler ya da berlikte pikniğe giderek dans edip şarkı söyler ve gönüllerince eğlendikten sonra evlerine dönerler.
Elunchun milliyeti (Asıl olarak Çin'in kuzeybatısındaki Helongjiang eyaletinde yaşıyorlar):
Yılbaşı sabahı, Elunchun milliyetinden gençler ilk önce aile büyüklerine bir bardak şarap sunarak saygıyla selam verirler. Sonra aynı kuşaktan olanlar karşılıklı kadeh kaldırarak iyi dileklerini sunarlar. Kahvaltıdan sonra gençler bir araya gelerek at ve okçuluk yarışmaları gibi etkinlikler düzenlerler.
Dawo'er milliyeti (Asıl olarak Çin'in Helongjiang eyaletinde yaşıyorlar):
Yılbaşı sabahı, Dawo'er milliyetinden gençler ellerini tencere diplerindeki siyah küllere batırarak arkadaşlarının yüzlerine sürerler. Güzel kızlar sık sık delikanlılar tarafından “gri kız” haline getirilirler. Söylentilere göre, bu yeni yılda bereket ve mutluluklar dilemek anlamına gelir.