Çin’de büyük ün kazanan kentler

   

Geniş bir yüzölçümüne sahip Çin'de çok sayıda etnik grup uyum içinde yaşarlar. Çeşitli bölgelerdeki yapılar özgün özellikler taşırlar. Çin'in kuzeyindeki başkent Beijing, doğusundaki ekonomik merkez Shanghai, batısındaki doğal güzellikler ve renkli etnik özelliklere sahip olan Lasa, güneyindeki yılın dört mevsiminde ilkbahar havası yaşanan Kunming gibi kentler, parlak inciler gibi 9 milyon 60 bin kilometrekarelik Çin'in toprakları üzerinde dağılmış durumdadırlar.

Çin'de şu anda Shanghai, Beijing, Tianjing, Chongqing, Shenzhen, Hangzhou, Dalian, Nanjing, Xiamen, Guangzhou, Chengdu, Shenyang, Qiangdao, Ningbo, Xi'an, Ha'erbing, Ji'nan, Changchun ve Lasa gibi Çin ulusal seçkin turizm kenti unvanı alan kentlerin sayısı 137'ye ulaştı. Bunun dışında Çin'in Ha'erbing, Jilin, Zhengzhou, Zaoqing, Liuzhou ve Qiangdao gibi kentleri de Çin'in Tarih ve Kültür Kentleri Listesi'ne alındılar.


Beijing

Çin’de büyük ün kazanan kentler

Çin'in başkenti Beijing, Çin'in siyaset ve kültür merkezidir. Çin'in Huabei Ovası'nın kuzeyinde bulunan Beijing, coğrafi konum bakımından İtalya'nın Roma ve İspanya'nın Madrid şehirleriyle aynı kuşaktadır.

Beijing'in tarihi 3000 yıl öncesine uzanır. Beijing, Chunqiu ve Zhanguo döneminde ( M.Ö. 770-M.Ö. 221) başkent oldu. Qin, Han ve Sanguo hanedanları döneminde Beijing, Çin'in kuzeyindeki önemli kasabalardan biri haline geldi. Beijing Jin Hanedanı'ndan itibaren başkent hüviyeti kazanmıştı. Ondan sonraki Yuan, Ming ve Qing hanedanlarının başkentleri de burada kuruldu. Toplam 34 imparator burada yaşadı ve hüküm sürdü.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra, özellikle Çin'de reform ve dışa açılma politikasının uygulandığı son 20 yılı aşkın süre içinde Beijing'de her geçen gün yeni değişiklikler meydana geldi, modern yapılaşma hamleleri başladı. Şu anda Beijing büyük bir uluslararası metropol olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Burada eski tarihi kalıntılar ve modern binalar mükemmel bir uyum içerisindedir. Dünyanın dört yanından gelen turistlerin ilgisini çeken Beijing son yıllarda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Beijing'de çok sayıda tarihi eser ve müze bulunur. Tarihi eserleri görmek isteyenlerin, Çin Seddi'ne çıkmalarını, Yasak Kent, Yazlık Sarayı, İmparatorluk Bahçesi, Xiangshan Dağı ve Gök Tapınağı gibi yerleri ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz. Çin'in eski kültürünü tanımak isteyenlerin ünlü tarihi kişileri tanıması ve onların yaşamış oldukları yapıları gezmesi gerekmektedir. Çin'in siyaset, ekonomi, bilim, teknoloji ve askeri alanları hakkında bilgiler edinmek isteyenler, Beijing'deki 100'ü aşkın müzeyi ziyaret edebilirler. Doğal güzelliklerden hoşlananlar Beijing'in yakın çevresinde geziler yapabilirler.

Şu anda Beijing'de Çin'in Dört A Dereceli turizm bölgeleri arasında, Gök Tapınağı, Ming Mezarları, Yazlık Sarayı, Beijing Deniz Salonu, Badaling Çin Seddi, Beihai-Jingshan Parkı, Milliyetler Parkı, Çin Bilim ve Teknoloji Müzesi, Beijing Hayvanat Bahçesi ve Beijing Botanik Parkı bulunmaktadır.

Haberler:
Son Dakika Türkiye Çin Dünya Çin - Türkiye
Ekonomi:
Son Haberler Çin Ekonomisi Türkiye Ekonomisi Dünya Ekonomisi Fuarlar Gündem
Turizm:
Gezelim Görelim Seyahat Defteri Yöresel Lezzetler Seyahat Mito
Kültür ve Yaşam:
Sağlık Çin - Türkiye Çin Sineması Biliyor Musun Bilmiyor Musun Röportaj
yoresel:
Güncel Etnik Kültür Kültür Mirasları Yöresel Lezzetler
Çince Öğretimi:
Çince Hakkında Temel Bilgiler Hem Eğlenin Hem Öğrenin Atasözleri ve Deyimler Şiirler Günlük Çince Konuşmaları
China TV:
Kültür Merhaba Çin
Web Radyo:
Gündem Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Haftasonu
Galeri:
Çin Dünya Moda Seyahat Spor