Çin'in başkenti Beijing'deki Büyük Çan Tapınağı'nda 500 yıllık geçmişe sahip Yong Le Çanı saklanıyor. Çanın ağırlığı 46.5 ton, yüksekliği 6.75 metre ve çapı 3.3 metredir.
Ming hanedanının Yong Le döneminde yapılan Yong Le Çanı, defalarca yer değiştirdikten sonra Qing hanedanının Qian Long döneminde Jue Sheng Tapınağı'na yerleştirildi. Jue Sheng Tapınağı'nın ismi, çanı yüzünden Büyük Çan Tapınağı olarak değiştirildi. Yong Le Çanı, 1751 yılında Jue Sheng Tapınağı'ndaki yerini aldıktan sonra bir daha yer değiştirmedi.
Yong Le Çanı'nın sesi kulakları çınlatır. Uzmanların yaptıkları denemeler sonucunda Yong Le Çanı'nın sesinin titreşiminin, müzikte kullanılan standart frekansa çok yakın, hatta aynı olduğu tespit edildi. Çan, hafifçe vurulduğunda yumuşak ve dolgun sesleri; şiddetle vurulduğunda ise çok yükses ses çıkar ve uzun süre dalgalanır. Dalgalanma sesi iki dakika sürebilen çanın sesi, 45 kilometre öteden bile duyulabiliyor.
Yong Le Çanı, her yılbaşında çalınır. 500 yıldan fazla süredir çalınan çanda hiçbir örselenme izi yok. Çinli bilimadamları çanın yapımında kullanılan metalleri araştırdıktan sonra çanda kullanılan metaller arasında bakır, kalay, kurşun, demir ve magnezyumun yanı sıra 18.6 kilo altın ve 38 kilo gümüş bulunduğunu tespit ettiler. Uzmanlara göre, altının bakır eşyalarda kullanılması paslamayı önler, gümüş ise eriyen metalın akışını kolaylaştırabilir. Bu iki madde, Yong Le Çanı'nın 500 yıldan fazla sürede hiç zarar görmemesinin başlıca nedenleridir.
Metal üzerinde uzman olan bir yabancı bilimadamı şunları söylemişti: “Yong Le Çanı'nın yapılışı, bir mucizedir. Böyle bir çan yapmak, teknolojinin çok geliştiği günümüz dünyasında bile çok zordur.”