Çin parasının birimi olan RMB, Çin'in yasal parası olarak Çin Halk Bankası tarafından yayınlanıyor ve yönetiliyor. RMB'nin kuru Çin Halk Bankası tarafından saptanırken Çin Döviz Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından dışa açıklanır. Çin'de dövizin alışverişi ortak biçimde yapılıyor. Dövizin yönetim görevi ve yetkisi Çin Döviz Yönetimi Genel Müdürlüğü'ndedir.
1994 yılında Çin'in döviz sisteminde değişiklikler yapılırken RMB'nin kuru dövize bağlandı, dövizin bankalar tarafından satılması ve hesaplanması sistemi uygulandı ve bankalar arasında birleşik döviz piyasası kuruldu. Bu temelde 1996 yılında yabancı sermayeli işletmelerin döviz alışverişi de, bankaların döviz satış ve hesaplanış sistemine alındı, 1 Aralık 1996 tarihinde Uluslararası Para Fonu Anlaşması'nın 8. maddesi kabul edilirken RMB'nin daimi alışverişi gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, Çin, ASEAN ve Japonya, Kore Cumhuriyeti gibi ülkelerle ikili para alışverişi vb. finans işbirliğine olumlu bir şekilde katıldı ve gelişmesini ilerletti. Özellikle Asya'da finans krizinin meydana geldiği sırada Çin yalnızca devalüasyona gitmemekle kalmayıp ekonomik krizde bulunan ilgili ülkelere sermaye yardımı sağladı ve Asya finans piyasasının istikrarını koruyan önemli bir temel taşı oldu.
2003 yılının sonuna kadar Çin'in döviz mevduatı 2002 yılına kıyasla 116 milyar 800 milyon ABD doları artarak 403 milyar 300 milyon ABD dolarını buldu. RMB kurunun istikrarı temelde korundu.