Song Fei

   

Song Fei

Bayan Song Fei (1969-), Çin'in ünlü Erhucusu'dur (Erhu: Çin'e özgü iki telli bir çalgı). Huqin, Guqin ve Pipa adlı çalgılar dahil 13 türlü telli çalgıyı çalmayı çok iyi bilen Song Fei, “Folk Müziği Kraliçesi” unvanını kazandı.

Song Fei, 7 yaşından itibaren Tianjin Müzik Akademisi'nde (Tianjin: Çin'in doğusunda bir şehir) porfesörlük yapan ve Erhucu olan babası Song Guosheng'den ilk müzik dersini almaya başladı. 1981 yılında Tianjin Müzik Akademisi'ne bağlı ortaokulda okumaya başlayan Song Fei, 1987 yılında Çin Müzik Akademisi'nin çalgı bölümünü kazanıp Erhu ve Guqin çalmayı öğrendi. 1991 yılında akademiden mezun olan Song Fei, Merkezi Milliyetler Orkestrası'nda Erhu solosu olarak meslek yaşamına girdi. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'na bağlı folk şarkısı ve çalgısı sınıfına girerek, lisansüstü öğrenim görmeye başladı ve 2000 yılında mezun oldu.

Song Fei, ortaokul döneminden itibaren çeşitli ulusal milli çalgı çalma yarışmalarına katılıp ödüller kazandı. Çin'de ve dünyanın başka ülkelerinde düzenlenen yarışmalarda da ödüller kazanan Song Fei, dünya ülkelerini ziyaret etti. Song Fei, Çinli müzisyenleri temsil ederek ABD'nin Carnegie Müzik Salonu ve Avusturya'nın Viyana şehrindeki Altın Müzik Salonu dahil dünyanın ünlü müzik salonlarında Çin'in müzik eserlerini çaldı.

Song Fei, 1990'lı yıllarda bayan Zheng Xiaoying'in başkanlığındaki “Kız Filarmoni Orkestrası” ile birlikte halka Çin folk müziğini tanıtarak, Çin'in üniversitelerinde gösteriler yaptı. Song Fei'in ayrıca “Kız Filarmoni Orkestrası” ile Avrupa'da yaptıkları gösteriler büyük başarıya kavuştu. Bir konserde seyircilerin çağrısına uyarak tekrar sahneye çıkan Song Fei, Erhu ile çaldığı Korsakov'un müzik eseri “Yabani Ayı Uçuyor” ile Batılı seyircilere bir sürpriz yaptı.

Song Fei, 1996 yılında diğer sekiz Çinli kadın çalgıcı ile “Dokuz Çinli Güzel” adlı küçük bir orkestra oluşturarak, folk müziğini tanıtma, prova ve gösteri çalışmaları yaptı. Dokuz kadın çalgıcı ile çaldıkları müzik, Çin'in geleneksel folk müziğine canlılık verdi ve halkın folk müziğini yeniden tanıtmasını sağladı.

Song Fei, 1998 ve 1999 yıllarının Bahar Bayramı'nda Çin Milli Orkestrası ile birlikte iki defa Viyada'daki Altın Müzik Salonu'nda gösteriler sundu. Song Fei, Erhu ile çaldığı müzikle yabancı seyircileri çok etkiledi.

Song Fei, 1999 yılında öğretmenlik yapmaya karar verdi. Bundan söz ederken Song Fei, hem öğretmen olan babasının etkisi, hem de folk müziği alanındaki yeteneklerin daha da geliştirilmesi ümidi ile bu kararı verdiğini söyledi. Song Fei, hem fizyolojik, hem de psikolojik olarak iyi bir durumdayken daha çok gençle folk müziğinin çekiciliğini geliştirmek istediğini belirtti.

Song Fei, 2002 yılında Beijing'de “Telli On Üç Çalgı” konulu bir solo konseri verdi. Büyük başarıya ulaşan konserde Sonf Fei'nin Erhu, Gaohu, Guqin ve Pipa dahil on üç çalgı ile çalması, müzik dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Song Fei'nin önemli müzik eserleri arasında “Er Quan Ying Yue”, “Sakin Dağda Kuşlar Şarkı Söylüyorlar” ve “Çin Seddi Çağrışımı” bulunuyor.

[Müzik eserini dinleyin]: Çam Övgüsü


Haberler:
Son Dakika Türkiye Çin Dünya Çin - Türkiye
Ekonomi:
Son Haberler Çin Ekonomisi Türkiye Ekonomisi Dünya Ekonomisi Fuarlar Gündem
Turizm:
Gezelim Görelim Seyahat Defteri Yöresel Lezzetler Seyahat Mito
Kültür ve Yaşam:
Sağlık Çin - Türkiye Çin Sineması Biliyor Musun Bilmiyor Musun Röportaj
yoresel:
Güncel Etnik Kültür Kültür Mirasları Yöresel Lezzetler
Çince Öğretimi:
Çince Hakkında Temel Bilgiler Hem Eğlenin Hem Öğrenin Atasözleri ve Deyimler Şiirler Günlük Çince Konuşmaları
China TV:
Kültür Merhaba Çin
Web Radyo:
Gündem Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Haftasonu
Galeri:
Çin Dünya Moda Seyahat Spor