Türkçe

Çinli genç kadınlar bu Türk markasının peşinde!

criPublished: 2022-01-04 08:35:17
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

McKinsey Global Institute, 106.000 yuan ile 229.000 yuan veya üzeri arasında üst-orta sınıf gelir elde eden Çinli hanelerin sayısının 2020 ile 2030 arasında yüzde 68 oranında artmasının beklendiğini tahmin ediyor.

Ayrıca lüks harcamaların dijitalleşmesi, alışverişi her zamankinden daha erişilebilir hale getirdi. Birçok marka, daha genç bir kitleyi çekmek için e-ticaret platformlarıyla ortaklık kurdu. Alibaba tarafından işletilen Çin e-ticaret platformu Tmall'da bu yıl itibarıyla 150'den fazla küresel lüks marka amiral gemisi mağaza açtı.

Gucci ve Balenciaga gibi uluslararası moda evleri, giderek daha sofistike bir izleyici kitlesine hitap etmek için Çin pazarı için yerelleştirilmiş ürünler yarattı ve genellikle klasik Çin sembollerine yer vermeye başladılar.

Yerelleştirme ve sofistike çözümler

Büyük markaların yerelleştirme stratejileri, satın alma alışkanlıklarını ve kültürel farklılıkları dikkate almayı hedeflerken, zaman zaman yanlış adımlar da atıldı.

Örneğin Nike, Air Force 1 spor ayakkabılarının arka kısmına Çince “Fa” ve “Fu” harflerinin dikildiği özel bir ürün geliştirdi. Bu karakterler ayrı ayrı okunduklarında zenginlik ve servet anlamına gelirler, ancak bir araya getirildiklerinde "şişmanlaşmak" anlamına gelir.

Çin piyasasında henüz ilk adımı atma aşamasında bulunan Türk markalarının ileride daha yerelleştirilmiş, sofistike tasarımlara yönelmesi beklenebilir. Özellikle moda alanında Türkiye ve Çin’in ortak porselen, desen ve minyatür mirasının bu lüks ürünlerin tasarımlarına ilham kaynağı olması, kalitenin yanı sıra her geçen yıl şıklığa ve hikayeye de önem verilen bir pazarda büyük fark yaratacaktır.

首页上一页12 2

Share this story on

Messenger Pinterest LinkedIn