Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Cenevre'de BM İnsan Hakları Konseyi'nin 42. toplantısında yaptığı konuşmada, Hong Kong'da süren protestolarda artan şiddet olaylarına değindi.
Söz konusu olaylardan kaygı duyduğuna işaret eden Bachelet, protestoların yasalara uygun olarak, barışçı şekilde gerçekleşmesi çağrısında bulundu.
Bachelet, çok sayıda protestonun barışçı ve yasalara uygun şekilde düzenlendiğini, ancak son dönemde şiddet olaylarının arttığını ve bu durumdan kaygı duyduğunu belirtti. Bachelet, Hong Kong İdari Amiri'nin halkla diyalog kurmak için çabalamaya devam etmesinin yanı sıra, Hong Kong halkının da bu fırsatı değerlendirerek, bölge yönetimiyle barışçı ve yapıcı diyalog kurmasını temenni ettiğini söyledi.