Guangdong eyaletinin Foshan kentinde dün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Wang Qishan ve Filipinler Devlet Başkanı Duterte, FIBA'nın Filipinler-İtalya maçını birlikte izledi.
FIBA 2019 Basketbol Dünya Kupası şampiyonası, önceki gün Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Duterte'nin katılımlarıyla Beijing'de gerçekleşen açılış töreniyle birlikte başladı.
Beijing'deki temaslarından sonra Foshan'a geçen Rodrigo Duterte, Filipinler ve İtalya takımları arasındaki karşılaşmayı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Wang Qishan ile birlikte izledi. İki lider, maç öncesinde bir görüşme yaptı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Wang Qishan, görüşmede, Duterte'nin ziyaretiyle Çin-Filipinler ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını ifade etti.
Wang, Çin'in Filipinler'le ekonomi, ticaret, altyapı inşası ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda işbirliğini artırmaya hazır olduklarını kaydetti.
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise, Çin ziyaretinden verimli sonuçlar elde ettiğini belirtti.
Çin'in reform ve dışa açılma ile inovasyon alanlarında dünyanın dikkatini çeken başarılara imza attığına işaret eden Duterte, Çin'le ekonomik ve ticari işbirliğini pekiştirmeye istekli olduklarını dile getirdi.